BlackBerry pierde fondatorii săi: pe Mike Lazaridis şi Jim Balsillie

23
Jan

Jim Balsillie si Mike Lazaridis (foto), oamenii care au inventat, practic, smartphone-urile BlackBerry, si-au dat demisia din functiile de co-CEO detinute in cadrul Research In Motion, producatorul popularelor terminale.

Noul CEO si presedinte al companiei va fi Thorsten Heins, un executiv german putin cunoscut pana in prezent, potrivit The Telegraph.

Dupa un succes culminant la inceputul anilor 2000, terminalele BlackBerry au intrat intr-un con de umbra in ultimii ani, nereusint sa tina pasul cu smartphone-urile scoase de Apple sau de producatorii ce folosesc platforma Android.

Drept urmare, actiunile RIM au pierdut 75% din valoare doar in cursul anului 2011, iar capitalizarea sa bursiera este in prezent cu 70 de miliarde de dolari mai mica decat nivelul de varf atins in 2008.

Smartphone-urile BlackBerry aveau o cota de piata de doar 16,6% in Statele Unite in trimestrul incheiat in noiembrie 2011, cu mult mai mica decat a celor echipate cu sistemul de operare Androi (50%) sau a iPhone-urilor (28,7%).

Nici tabletele BlackBerry PlayBook nu s-au bucurat de un succes notabil. Din aceasta cauza, compania a fost nevoita sa o ieftineasca cu 200 de dolari, pana la pretul de 200 de dolari.

Lazardis va deveni pe viitor vicepresedinte al board-ului RIM iar Basillie va ramane un simplu membru al aceluiasi board.

Sursa: dailybusiness.ro

Wallnews

No Banner to display

No Banner to display

Google Analytics